Заплащането на топ 1% от хората с най-високи доходи расте много

...
Заплащането на топ 1% от хората с най-високи доходи расте много
Коментари Харесай

Eĸcпepти: Hиcĸoтo зaплaщaнe нa пaзapa нa тpyдa вpeди нa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa

Заплащането на топ 1% от хората с най-високи приходи пораства доста по-бързо спрямо тези със междинни заплати в най-богатите страни. Този ниски растеж на заплащането вреди на стопанската система.

За това предизвестяват в годишния обзор на заетостта на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Общата претовареност на пазара на труда в 35-те страни членки на организацията е 61,7% към края на 2017 година, което е най-високото равнище от преди началото на финансовата рецесия. Още повече прогнозите се равнището на претовареност да доближи 62,1 на 100 в края на тази година и 62,5% през 2019 година.

Авторите на проучването обаче акцентират, че цикълът на невисок растеж на заплатите би трябвало да бъде преустановен или публичното доверие във възобновяване ще бъде подкопано и неравенството ще се усили.

От Организацията за икономическо сътрудничество и раз показват, че дребни групи от компании, които имат по-малко чиновници и влагат в технологии, заемат все по-голям дял от националните приходи.

В Япония, Еврозоната, Съединени американски щати и Австралия е регистриран рекорден растеж на свободните работни места, до момента в който прогнозите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз са безработицата да падне с 0,2 на 100 през идната година до 5,1%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР